fbpx

Ønsker du at blive en bedre fotograf, så er der ingen vej udenom end at øve sig med dit eget lille fotokursus, som du får herunder. Øvelse gør mester. Men på hvad tænker du måske, og hvordan?

Fotokursus med tre øvelser

Svaret kommer her med et mini fotokursus, der indeholder 3 små øvelser, du kan lave på smutture ud i naturen. Det kan både blive sjovt og udfordrende. Til gengæld kan du få nye flotte billeder med hjem og have lært en masse om dig selv og din måde at udtrykke dig fotografisk på.

Lav gerne nogle notater, fx i en app på din mobiltelefon, så du senere kan bruge notaterne på andre fototure.

Den første øvelse i dette mini fotokursus udfordrer dig til at se anderledes på verden og skildre den på nye måder.

Giv et nyt perspektiv

Alle fotos du tager på din tur gennem skoven, på stranden eller hvor end du fotograferer skal tages fra frøperspektiv. Kameraet skal helt ned i græsset, helt tæt på vandoverfladen – eller under, hvis dit kamera kan tåle vand. Prøv med forskellige objektiver/zoomindstillinger på dit zoomobjektiv, hvis du har sådan et. Find ud af, hvad der virker bedst.

Den anden øvelse træner dig i gå tættere på dine motiver, end du normalt gør.

Gå tæt på

Nu skal prøve at gå så tæt på dine motiver som muligt, og sådan at de stadig er i fokus, når du stiller skarpt. Hvis det er svært at fokusere og holde skarpheden, så prøv at bruge kontinuerlig fokusering eller servo-fokus. Alternativt kan du sætte objektivet på manuel og tape fokusringen fast på nærafstanden. Du kan også blænde lidt ned – altså bruge nogle større blændeværdier, hvilket giver en større dybdeskarphed. Hvad gør det ved dig og dine billeder, at du går så tæt på?

Sidste øvelse i denne omgang går ud på at skabe dybde i dine billeder.

Brug en forgrund

Billeder uden forgrund har en tendens til at blive småkedelige at se på. Derfor går øvelsen ud på at have en forgrund i alle dine billeder. Prøv at gøre din forgrund mere eller mindre skarp. Det kan du gøre ved at arbejde med dybdeskarpheden i dine fotos. Det styrer du bedst ved at bruge A-programmet eller Av-programmet (Canon) på dit kamera.

I næste blogindlæg får du tre nye øvelser, der træner dig til at blive en endnu bedre fotograf.

Kender du andre som vil synes om øvelserne i dette lille fotokursus, så del gerne blogindlægget

Bruger du billeder i forbindelse med dit arbejde og har du brug for et kursus tilpasset dit behov, så se nærmere på Sipureco’s fotoworkshop for professionelle.

Har du brug for inspiration til dine billeder, så er Flickr et godt sted at begynde.