fbpx

Af Jan Høst-Aaris Thisted Dagblad, 2. november 2014, Sektion 1, side 4

Sjørring: Beboerne på begge sider af jernbanen i Sjørring kan omsider se frem til lynhurtige internetforbindelser. De har indtil nu måtte vente på Banedanmark, der sad på en tilladelse til at føre et blot fire cm tyk fiberkabel ind under jernbanen i fire meters dybde.
Den tilladelse har Thy-Mors Energi endelig fået, og energiselskabets fibervirksomhed har nu skudt et glasfiberkabel ind under jernbanen og er i gang med at splejse glasfiberledninger sammen.
Det er en svært glad Lars Peter Christiansen, fiberchef ved Thy-Mors Energi, der fortæller:
– Der vil gå, vil jeg gætte på, i hvert fald seks uger, inden vi har alle kunder, små 400, koblet op på fibernettet.
Fem år tog det for en nu meget tilfreds Michael Christiansen at få Thy-Mors fibernet til Thorsted/ Sjørring-området. Han har som ambassadør været initiativtager til kampagner og møder om fibernettet på Thorsted Friskole, hvor alle har kunnet få svar på deres spørgsmål.
– Jeg er en glad mand, og jeg tror, det har været et stort plus, at nedgravningen og opkoblingen er gratis. Det er en stor service, at Thy-Mors gør det gratis. Der er mange, der har sagt, at ” det kan da ikke passe, at det er gratis.” Men det kan godt passe.
– Det bliver 2014-hastigheder i stedet for ikke-tidssvarende hastigheder, siger Michael Christiansen om de 2-6,5 MBit/sek. på gode dage, der indtil videre har været virkeligheden i Sjørring/Thorsted området. Jeg tror, at de første, der kommer på fibernettet, er dem, der bor i Sjørring.