fbpx

FIBERNET: Vesløsområdet får adgang til lynhurtigt internet.

Af Jan Høst-Aaris, Thisted Dagblad, 2. november 2014, Sektion 1, side 1

VESLØS: Omkring 350 husstande i Vesløsområdet har valgt at bakke om om Thy-Mors Energis fibernet, der giver adgang til lynhurtigt internet med hastigheder på 15 til 500 Mbit, uanset om der hentes eller sendes data.
Faktisk ville det kun være nødvendigt med 30 procent eller ca. 180 husstande for at Thy Mors Energi vil lægge fibernet ud.
– Vi forventer et løft af området og en styrkelse af virksomhederne, fortæller Bendt Bruun, Øsløs, en af ildsjælene, der har arbejdet for at få etableret en fibernetløsning i Vesløsområdet.
Han og andre arbejder hårdt på at få den digitale motorvej helt ud til vandkanten af det såkaldte Vandkantsdanmark.
– Vi skal kæmpe for at få folk til at bo herude, siger Bendt Bruun.
Han bakkes op af en analyse fra KL’s nyhedsbrev Momentum.
Analysen peger på, at jo længere væk en større by ligger, des sværere er det at få folk til at slå sig ned i området. Den magiske grænse ligger på 40 kilometer.
Afstanden bliver også en hindring for at få en hurtig internetforbindelse.
Den dialog som Bendt Bruun har ført med TDC, der gennem flere år har siddet tungt på den digitale infrastruktur, har ikke ført til væsentligt hurtigere internetforbindelser.
– Indtil nu har vi kunnet få 10 Mbit. Det er det, vi kan få, siger Bendt Bruun, der er glad for, at virksomhederne og beboerne i området fremover også kan nyde godt af et hurtigt lynhurtigt fibernet fra Thy-Mors Energi.
Erhvervsstyrelsens kortlægning af den digitale infrastruktur vidner også om, at der ikke er tale om en digital motorvej på nuværende tidspunkt, men snarere en almindelig hullet landevej i området, der strækker sig mellem Sønder Arup, Amtoft, Vesløs, Skårup og Øsløs.