fbpx

Af Jan Høst-Aaris, Thisted Dagblad, 2. november 2014, Sektion 1, side 4

THORSTED: Thy-Mors Energi belønner den lokale opbakning fra borgerforeninger og enkeltpersoner, der gør et ambassadør-arbejde med at udbrede kendskabet til fibernettet og får samlet en beboeropbakning til Thy-Mors Energis fibernet i et lokalområde.
I Thorsted/Sjørring har Michael Christiansen som initiativtager og ambassadør samlet ca. 80 husstande til fibernettet i sit område. Det belønner Thy-Mors Energi med 300 kr. for hver husstand, der tilmelder sig fibernettet i ambassadørens lokalområde.
Det kan godt løbe op i et pænt beløb afhængig af antallet af tilmeldinger.
– Jeg får ikke økonomiske fordele ud af det, for jeg har valgt at donere pengene til Thorsted Friskole, så den kan få en legeplads til børnene, fortæller Michael Christiansen.
Mads Madsen, skoleleder på Thorsted Friskole, er glad for opbakningen og for fibernettet, der giver en væsentlig hurtigere internetforbindelse.
– Det bliver en kraftig forbedring af vores internet, og det kommer til at betyde, at vi i højere grad inddrager IT i undervisningen. Der er forskellige medieting, typisk i dansk, som kan streames, f.eks. nogle tjenester fra Gyldendal, der har nogle platforme på nettet. Det kan vi ikke i dag, for når der er flere end to-tre elever på nettet, så bliver det frygteligt langsomt.
Fibernettet giver os fremadrettet langt flere muligheder, siger Mads Madsen.